Tid?

Hm, jag måste vattna min begonia. Ska inte döda den här, som jag gjorde med rosorna. Fast å andra sidan, vad är det för fel med en kaktus?:P

Nu har jag köpt nästan alla böcker jag ska ha den här terminen. Vissa av dem ska jag till och med ha resterande kursen, vilket var tur för allt sammans gick i runda slängar på 4000 kr. Nu är Sara fattig:(. Det är tre böcker som saknas, samt en som stod i litteraturlistan som jag inte tänker köpa nu då det inte behandlar den epok vi läser om. Strejkar. Två av böckerna, Gilgamesheposet och de grekiska tragedierna, har jag beställt från internet och de kommer förhoppningsvis någon gång nästa vecka (det hoppas jag verkligen, för vi har seminarium på dem veckan efter) och en bok som inte har kommit än men har lånat några sidor (kapitel ett) av den av en kompis (hon har en så lustig bok där sidorna inte är inbunda varken som pocket eller hardback), så jag är nog ganska väl förberedd. Har börjat sammanfatta litteraturen och har gjort ett veckoschema och ett terminsschema. Imorgon blir det en hel del att göra, men nu vet jag åtminstone vad jag ska göra.

Igår vad jag med om en sorts trafikolycka, som var en aning lustig... på ett sätt. Jag var på hemväg med cykeln och hade stannat alldeles vid kanten för att kolla ett sms. Då var det någon som kom alldeles bakom mig och inte såg att jag hade stannat för cyklisten var på väg att fiska upp sin mobil och såg mig inte. Vi kraschade rakt in i varandra, men som tur blev ingen av oss allvarligt skadade eller cyklarna några bestående men. Förhoppningsvis. Men det är lite lustigt hur snabbt det kan gå, hann varken reagera eller ens bli förskräckt. Så kan det gå.

Idag har jag haft en konstföreläsning som var väldigt intressant, och igår hade jag en lika intressant historieföreläsning och vår första föreläsning i litteratur, som även den var intressant. Gillar alla bilder som konstläraren visar. Jag kan heller inte komma på att någon högstadie- eller gymnasielärare någonsin tagit upp förhistorisk tid, men här tog både historian och konsten upp det. Greeeeeeeeeaaaaaaaat. Efter det skaffade jag resterande konstbok och filosofiboken och mötte upp med Srikanth som bjöd mig på kaffe. Vi hade en diskussion om hinduism och dess konst, bland annat. Intressant.

Nu har jag fått veta på Malins blogg att Uffe Larsson har döttD':. Det var lite av en chock, visserligen har jag inte sett eller hört mycket av honom på senare år, men i alla fall. Rest in peace, Uffe.

Nu ska jag gå, eventuellt till sängen:P. Ha det bra!

Sara


Gäääääääääääsp

Har just sett på Disneys Beauty and the Beast, helt oplanerat, med Srikanth - han har just gått, då jag vill gå och sova inom ett par minuter. Det var länge sen jag såg den filmen, den var nästan bättre än jag mindes den. Great.

Igår avslutades introduktionskursen och nästa vecka börjar allvaret. Ska väl börja planera ett schema på riktigt nu imorgon. Får packa upp den där almanackan, åtminstone vet jag var jag har den. Måste dock packa ner den igen snart i sådana fall, flyttar ju nästa vecka. Det ska bli kul.

På eftermiddagen kom Evalena med tåg hit och vi åkte direkt till Vero Moda ute på shoppingområdet. Hon köpte lite kläder, jag köpte ingenting. Slut med onödiga inköp. Vi fick skjuts hem till oss med min värdfamilj, som hade varit på Ikea tydligen. Lagade ungspannkaka till middag, brände mig nåt så djävulskt på ugnen. Var inte första gången heller, i torsdags brände jag mig på plåten när jag bakade piroger och rågsiktskakor. Blev en hel del piroger.

Evalena sov över hos mig och då jag bara har en bäddsoffa att sova i blev det svårt att somna för mig då jag är väldigt svårsövd. Så nu är jag trött som fan.

Idag har vi också gått på stan, nere i centrum, innan vi mötte upp med några klasskamrater till mig. Vi for hem till en av dem och spelade kubb och sånt där stort plockepinn man har utomhus. Jag slog ner kungen:D. När Evalena åkt hem kom ju som sagt Srikanth och jag fick impulsen att sätta på Beauty and the Beast på youtube. Han gillade den:).

Nu ska jag sova. Ha det bra!

Sara


Kortis

Blåste som fan igår. I motvind är blåst inte trevligt, var tvungen att kliva av cykeln och gå en bit för att jag inte verkade komma någon vart. Det var kul i medvind dock, behövde inte trampa så mycket. Började med konst igår och läraren verkar bra. Han såg ut som en "konstperson", med polotröja och svart kavaj och allt:P.

Har bakat idag, både piroger och rågkakor, och så var jag duktig och städade lite. Men då jag stått upp ett par tre timmar och bakat var jag en aning trött i fötter och rygg och var lättad när jag kunde sitta ner vid datorn. Men nu har jag å andra sidan träsmak och måste fortsätta med mitt historiearbete i morgon bitti, för jag är för trött för att avsluta det just nu. Det ska in i morgon klockan tio.

Så nu ska jag lägga mig. God natt!

Sara


Inlägg!!!

Hejsan och ursäkta den sena uppdateringen. Jag skyller på plugget. Har två historieinlämningar kvar och imorgon börjar konsten. Satt uppe sent igår och skrev färdigt inlämningen till idag, kunde inte göra det på dagen då Srikanth envisades med att komma. Jaja.

Efter Skövde har jag försökt sova ut, var fasligt slö i helgen, men det har inte gått så bra. Raserade all den sömn jag byggt på i morse då jag klev upp kl 6.30 av nån anledning. Det gjorde att jag bestämde mig för att gå till universitetet idag, en sträcka på drygt fyra kilometer (kanske mer), men tyvärr hade jag fel skor. Hade rätt "fina" kläder idag och ville därför inte ha gympaskorna, så jag tog de svarta vagabonderna och fick på grund av det väldigt ont i fötterna. Imorgon tar jag cykeln. Delade lunch med Srikanth idag, han hann ifatt mig när jag försökte leta efter en bok jag måste ha i historien. Universitetet har två bokaffärer men ingen av dem hade The Visual Arts: A History. De var på väg fick jag veta, så nu har jag ställt mig på kö för den i den billigare bokaffären.

Annars har det inte hänt så mycket, kursen slutar den här veckan så nästa vecka börjar allvaret. Har redan kommit upp momentsscheman för alla ämnen på hemsidan, så att vi vet vad vi ska läsa. Hm, måste skaffa alla böcker till dess... köpte en annan konstbok idag. Den har bilder! (Fattas bara annat, då den är en konstbok.)

Nu ska ja gå och försöka se vad jag kan göra åt den där historian som ska lämnas in i övermorgon. Sedan kanske jag ska skriva på After Goodbye. 

Ha det bra!
Sara


Det är mörkt ute:(

Och jag måste resa på mig för att tända lampan. Definitivt höst, bladen börjar bli gula och jag har liksom övergett sommarkläderna... orkar dock inte helt packa upp vinterkläderna, som ligger i väskan fortfarande. Tar det lite som det kommer, ska ju flytta om två veckor. Vill ha ett eget badrum och större utrymme för mat och grejer. Som det är nu är flera av mina grejer inte uppackade och de flesta böckerna ligger på golvet.

Nu måste jag upp och tända.

Var i Skövde igår, tog bussen dit. Killen som ska bli min granne följde med mig, vilket jag tyckte var snällt. Bussen gick härifrån klockan sju så jag klev upp före fem igår morse, då jag var tvungen att gå till busstationen *lämnar inte cykeln utan uppsikt så länge som en heldag*. På väg till Skövde stannade vi två timmar i Jönköping, vilket var trevligt. Vätterns - visst heter sjön Vättern? Orkar inte kolla - sydligaste ände, från Jönköping såg det nästan ut som ett hav, man såg inte andra änden. Tillbringade ca två timmar i Skövde och hälsade på pappa då. Åkte tillbaka vid tretiden och kom fram efter sex. Då var jag trött och orkade inte göra mycket konstruktivt. Så, ingen After Goodbye eller Dimman. Inte förrgår heller, såg på Les Miserables. Hittade hela musikalen i ordning på Youtube. Heaven. Hade examinationsseminarium i förrgår också, i filosofi. Det gick bra tror jag.

Nåväl, jag var trött i går kväll och följdaktligen inte så vaken idag. Det tog till efter ett innan jag började funka... och det enda konstruktiva jag gjort idag är att handla. Var tvungen att fylla på basvaror (potatis, pasta, havregryn) och färskvaror (mjölk, fil och ägg). Tror jag ska göra pannkakor imorgon, känner för att äta det.

Nåja, nu ska jag försöka sätta igång med After Goodbye, kanske skriva klart det någon gång också.

Ha det bra!

Sara


Historian tog tiiiiiiiid igår

Satt uppe till halv elva igår för att skriva två sidor historia; den första versionen av frågorna blev fel så jag fick skriva om hela skiten. Följden blev att jag slamsade en aning på första delen av andra frågan och att jag är trött som fan idag. 

Annars är det mer eller mindre OK, fick åka gratis igen hem från Evalena. På bussen ringde mamma och gav mig dåliga nyheter, så nu ska jag någon annanstans på torsdag blir det förmodligen. Jaja. Skulle ha åkt imorgon om jag inte hade haft filosofi examination - en paneldebatt, jag och min grupp ska försvara individualismen och kritisera kollektivismen. Om jag får en god natts sömn går det nog bra, har inte sovit länge på evigheter verkar det som. *Gäsp*.

Nu ska jag gå och diska, sen ska jag nog sätta igång med novellskrivning, har totalt negligerat det på senaste tiden. Kom på ett nytt infall på Elles karaktär, hon i novellen After Goodbye. Ska börja spåna på en julnovell också, tänker göra tradition av det. Även om After Goodbye utspelar sig i juletid så är det ändå ingen riktig julnovell - julen är mer en bakgrund.

Nåja, vi hörs!

Sara 


Flickorna i Småland

Japp. Första gången jag är i Småland, hos Evalena.  Enligt henne inte den sista. Hon sitter och stoppar strumpor medan jag stjäl hennes dator. Sådan är jag. Hon har bjudit mig på köttgryta, det var en tid sen jag kött. Det var gott. Vi ska gå till några killar hon känner.

Åkte buss hit, det gick i stället för tåget. Fick skynda mig från universitetet, smet lite tidigare än vad som egentligen var tillåtet tror jag. Bussen var gratis av någon anledning. Tur det för en fattig student.

Började åtta idag, hade föreläsning i studieteknik först (det var inte många som kom) och sen i filosofi (där var det fler som kom). Efter en lunch bestående av medtagna äggsmörgåsar hade vi filosofiseminarium. Började åtta och slutade kl tre, så jag har haft fullt upp idag.

Nu ska jag iväg någonstans.

Lördag:

Blev inte att jag skickade inlägget igår, Evalena jäktade på mig och det var sent när vi kom hem så jag hann inte skriva något. Vi var hos hennes kompisar och spelade TV-spel, jag också lite faktiskt. Idag har vi inte gjort så mycket, bakat och så ska vi på nån grillning ikväll. Ska göra ungspannkaka med hjortronsylt:D. Mums.

Nu händer det grejer ute i köket, ska gå och kolla. Ska göra nå varmt att dricka, har ont i halsen.

Hörs!
Sara 


Trött som fan

Vilken tid började jag seminariet i morse? 8.00. Vilken tid ringde det där förbannade alarmet? 5.30. Vilken tid gick jag och lade mig igår? På tok för sent. Resultat? Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Nåja, allt står ändå rätt väl till. Kontraktet till korridorrummet kom härom dan och jag har varit en duktig flicka och faktiskt postat det i tid, när jag gick och handlade idag. Köpte en 5 kg säck med vetemjöl så nu blir det pannkakor. Fick också en massa brev från mamma i ett kuvert, skattesedel (fick tillbaka lite pengar), röstkort till kyrkovalet och ett brev från England, som svar på ett jag skickade till flickan jag tog hand om. Får skriva tillbaka snart.

Har börjat på en novell, After Goodbye, som handlar om Elle som ger korgen åt sin pojkvän och hennes liv efter det till att bli en mognare kvinna. Hoppas det går vägen. Arbetet med Dimman och Hannahs karaktär har därmed blivit lidande men det får hon tåla. Vet dock ej om jag ska skriva i kväll, är fasligt trött.

Läste gamla blogginlägg igår, vilket var intressant. Vissa väckte minnen, andra minns jag ingenting av. Menmen. Snart fyller bloggen år, några förslag på hur man ska fira det?

Nu ska jag sticka till antingen TVtropes eller Youtube. Hörs!

Sara


Hjärnan har ersatts av... något som inte är en hjärna

Vad gör Malin? Min gissning var youtube och OTH-videor... min gissning var rätt också. Hon är lite enkelspårig ibland, hon Malin:P. No offence. Sitter och chattar med Malin, Sandra och Annso, alla i samma fönster. Det är kul, särskilt med dem.

Försakade ett biobesök idag, för att jag är fasligt trött och den skulle hålla på till sena kvällen... i alla fall till klockan nio. Killen som bjöd med mig var samma som visade mig runt i korridorsrummet. För övrigt spenderade jag också hela lördagen med honom, vi hade picknick nere vid Stångån, han bjöd mig på restaurang och vi spenderade ett tag i en park. Hittade ett träd som jag trodde var gingko där.

 Visst är det här ginko?

Avslutade Hannahs bakgrund igår och påbörjade hennes personlighet... förhoppningsvis tar det inte lika mycket tid som bakgrunden. Sen fick jag något infall och började skriva en novell mitt i alltihopa. Skrev tre sidor tror jag och ska fortsätta senare.

Idag har jag inte gjort så mycket, särskilt inte det jag borde ha gjort. Jag läste ett kapitel av de tre jag skulle läsa samt artikeln, sen orkade jag inte plugga något mer. Kokade ägg också, de började bli gamla. Aja. Det blev sent igår, så idag är jag helt mosig i huvudet och har ingen plugglust. Målet är en tidig kväll och mer verksamhet imorgon.

Nu ska jag vidare! Ses!

Sara


Ska flytta

Bestämde mig för att ta det där korridorsrummet; det verkade vara en trevlig plats och mycket närmare universitetet än där jag bor nu, särskilt då han som visade mig runt också visade mig en genväg via Hemköp som var mycket närmare än huvudleden. Jaja. Han som visade mig runt bjöd mig också på indisk mat (friterad chili och friterad lök - faktiskt jättegott, och jag som inte brukar äta chili) och efter det, då det kom på tal att att jag inte sett den, såg vi Ice Age 3 i hans rum.

Malin, jag vet vad du tänker säga så du kan väl lika gärna hoppa över det, OK?

Varför är det dammigt på min skrivare?

Hur som helst dröjde det ända till strax före 20 innan jag kom iväg, i ett någorlunda uppehåll från en annars regnig dag. Före halvvägs hem började det dock spöregna och när jag väl var hemma var jag sjöblöt. Inte kul.


Hade föreläsning idag och vår professor ägnade första halvan åt att gå igenom Weber-essän, berättade om de olika sakerna vi borde ha tagit med och beskrev hur han hade graderat dem. Jag fick bra resultat:D. Skulle egenligen ha försökt skaffa lite litteratur efteråt, men jag var så hungrig att jag åkte hem istället. Det blev veggoburgare från frysen och lite ris. Ikväll blir det nog något med ägg; jag är väldigt irriterad på coop, då de sålde ägg samma dag som de gick ut. Men stekte ett par ägg härom dan och de såg fina ut med hög gula och "bucklig" vita.

Har itne skrivit så mycket på Dimman, ska försöka avsluta Hannahs bakgrund idag och påbörja hennes personlighet. Efter en kopp te eller nå annat. Kanske varm mjölk, känner det som om jag har lite risigt i halsen. Hm, vad händer om man blandar varm vinbärsdricka med mjölk?

...

Det finns bara ett sätt att ta reda på det! Vi hörs!

Sara




Did the student thing today

Nej, jag tänker inte börja blogga på engelska igen, tyckte bara rubriken passade. Känner mig inte så bra fysisk just nu av nån anledning... inte förkyld eller så men mina axlar värker och mitt huvud känns som bomull. Fråga mig inte om bomullen. Axlarna värker för att jag vart och handlat och burit maten i en ryggsäck i fyra km. Fyllde på förråden idag. Bestämde mig för att vara "studentig" och köpa nudlar, så det är vad jag har ätit till middag. Hm, måste göra en översikt på mina utgifter denna månad, i alla fall för maten. Och hyran.

Har bestämt med hyresgästen i korridorsrummet att jag ska få se på det imorgon. Så det är vad jag ska göra efter denna dag. Måste bestämma mig innan fredag huruvida jag ska ta det. Ska nog även försöka skaffa mitt LiU-kort imorgon och kanske lite litteratur också. Det var röda lappar där...

Skrev lite grann på Hannahs karaktär igår, men kommer nog inte orka göra det idag... ska nog göra lite imorgon och ha en tidig kväll ikväll. Orkar inget annat. I morgon ska jag först och främst plugga in nästa kapitel, sen får vi se på kvällen efter att jag kommit hem från lägenhetsinspektionen.

Hmpf, och bara så att alla vet det, jag bryr mig inte om hur jag stavar på msn. Två konversationer har påpekat det idag.

dubbla regnbågar ute säger:

stör jag?

skrivarsaralj.blogg.se säger:
lite men du e inte ensam om att tslöra

dubbla regnbågar ute säger:
störa stavas det lilla gumman

skrivarsaralj.blogg.se säger:
jag vet
orkar inte rätta på msn
du kan utgå ändå från att jag vet hur det stavas

dubbla regnbågar ute säger:
skrattar

de sista lät fett kul


Och en från min syster Karin

skrivarsaralj.blogg.se säger:

som sagt mitt huvud e slaskigare än euroshoppers potatismos

sälger de fortfarande btw?

kan inte påminna mig om att jag sett dem efter att ha kommit hem från eglanf

karin lindberg säger:

hahah bra språk du har

ska kopiera in i bloggen

ja, dom sälJer nog fortfarande ,)

skrivarsaralj.blogg.se säger:

jag VET hur det stavas

jag skiter i hur jag stavar på msn

Sådär, nu har jag skrivit på MIN blogg, så Karin om hon kopar, kommer inte att genera mig särskilt mycket, som hon gjorde för ett par dagar sen. Hm, hon kommenterade sälja men inte England. Hur konstigt e det?

Nåja, nu får de vara nog. Ha det bra!

Sara


RSS 2.0