Hallååååååååååå

Någon hemma? Hallååååååå? Jag är här nu, på totalt slamshumör... slamsar med Malin och Sandra på msn. Så bra att man kan ha samma fönster:D.

Igår var Evalena här och vi slamsade inte så mycket... istället gjorde jag slag i saken och köpte mig en skrivare. Evalena skulle köpa saker på IKEA, så vi var där också. Sen for vi hem till mig och satte upp skrivaren. Den har både scanner och kopiator och kostade 699 kr, vilket jag tyckte var ett bra pris.

Hm, nope, har inte skrivit på Dimman i helgen... ska försöka göra det nu, om Sandra och Malin inte stör mig alltför mycket:P.

Har fått ett erbjudande om bostad... ett korridorsrum för drygt 2500 kr i månaden... Får se om jag tar det. Å andra sidan betalar jag inget över sommaren om jag bor där. Jag får se.

Men ha det bra!
Sara



Kavaj på plats

Med andra ord, jag har officiellt blivit etta idag, på en trevlig sittning på HG i kväll. Det var ganska trevligt, lite tråkigt i början men sedan blev det TEMPO! flera gånger (fast vin och ost kvällen slog det inte). Det var trerätters middag med en smörgås till förrätt, kyckling (kan någon förklara DET?) och till efterrätt någon skum chokladgrej. Och nu har vi nollor blivit ettor i och med att vi fick ta på oss SeKeL - kavajen för första gången:D. Nåja, det var en trevlig kväll, med trevligt sällskap.

Sitter och lyssnar på youtube medan jag skriver. Hittills har jag lyssnat på en låt Malin skickade, Tears in Heaven, Listen to your heart och nu Phil Collins. Ja, de båda sistnämnda har klipp från Lejonkungen. Jag gillar Disney, särskilt Lejonkungen ett och två. Tvåan är en av de få efterföljare som är bra. Det finns absolut ingen Mulan II.

Jag är trött som fan nu ska anting gå och slamsa på youtube eller gå och lägga mig. Evalena kanske kommer i helgen, så det blir kul att träffa henne. Ha det bra!

Sara

Sju års oooooooooooo....lycka... Det var det.

Trampade på den där lilla spegeln vi fick på nolia... nu är det en lång spricka i den så jag antar att jag har sju års olycka att se fram emot. Nej, oroa er inte jag är varken orolig eller skrockfull över det. Hehe.

Nu tittade solen fram helt plötsligt, efter att ha varit en exceptionellt regning morgon. Hm, vet dock inte om det kommer att hålla i sig. Ska cykla till universitetet idag, det är mitt första seminarium idag. Vi ska ha hypotesprövning och ja, jag har läst det vi ska läsa. Jag har faktiskt pluggat hårt de senaste dagarna, har sammanfattat kapitel ett och tio nu och ska börja på essän när jag skrivit klart detta.

Nu gör tiden så där mot mig igen. Jag tycker den borde vara mer än tolv, men det beror kanske på att jag faktiskt var duktig och gick upp klockan åtta i morse. Var uppe sent igår och somnade ännu senare. Religiösa diskussioner är fängslande ibland.

Och nej, jag har inte hunnit skriva något på Dimman. I helgen kanske, jag lovar nästan. Se där, ett vagt löfte så nu kan jag slingra mig undan om jag inte håller det.

Ska eventuellt till Ryd ikväll för att måla kavajen, det beror på vädret en aning. Samt min mage, som eventuellt kräver mat efter seminariet. Jaja, jag får väl sätta igång med den där essän nu då.

Ha det bra!

Sara


Mitt komplicerade förhållande med tiden

Tiden går ibland underligt för mig. Den kan gå snabbt, men när jag har tråkigt kan jag dock aldrig säga att den går långsamt, då jag för det mesta har "stora funderingar" att tänka på. Men ibland går den rätt konstigt, som idag. Jag kollade på klockan och tyckte att den borde ha varit mer än den var - mest på grund av att jag hade gjort mycket på förmiddagen, inklusive att kämpa med tvättmaskinen så att jag fick nån rentvätt. Hm.

Hur som helst, om jag får säga det själv har jag varit ganska duktig, då jag (till slut) fick in min tvätt i maskinen, hittat en ny gångväg som går längst ån, lagat mat (soppa blev det) och kokat ägg samt gått igenom det väsentliga i filosofin, inklusive de kapitel vi ska skriva en essä om till på fredag. Quite interesting, och Malin, jag bryr mig inte om vad du tycker om mitt språkval.

Var på ost, vin och poesikväll härom natten och det var trevligt. Ganska formellt, med bordsherrar, toastmaster och regler om hur man skålar, men det var kul. Vi fick höra en hel del bra inslag och själva stämma in på allsången. Osten varierade; jag kan inte med mögelostar och det är inte bara för deras namn... roqueford är ganska för stark och sur för min smak och brie gör mig illamående. Men färskostarna var goda och jag fick mig en ny favorit i Le Roulé, en fransk, vitlökssmakande ost rullad i kryddor.

 Så här ser Le Roulé ut, en rulle som det kanske låter som

Hur som helst var den jättegod och kvällen jättetrevlig. Jag drack två glas rödvin och blev inte påverkad av det (i alla fall inte märkbart) och då är jag inte sååå förtjust i rödvin.

När det gäller Dimman har jag inte gjort mycket med den; ska försöka att i alla fall avsluta Hannahs bakgrund idag. Har fortfarande hopp om att jag ännu är duktig. Men nu kanske jag ska ta och sätta igång.

Sara

Ni ska få ett inlägg!!!

Ska väl göra mat snart... ska iväg klockan sex på en sittning med ost, vin och poesi och ska äta innan. Vill ha sill och potatis! Var och handlade igår och köpte bland annat senapssill, min favorit. Vet dock inte om jag hinner koka ägg innan... Ah, well.

Universitetet går bra, vi har haft ett par föreläsningar i filosofi och det har varit intressant. Har fått några nya begrepp om saker och ting, bland annat på sätt att se på kunskap. Hermeneutik. Vi har fått en läxa, att skriva en essä på en sida, grundad på ett par av kapitlerna i boken. Hehe, har bara köpt en skolbok än så länge, men så länge vi har filosofi så... måste dock kolla målen i konstvetenskap. Jaja. Evalena ringde igår, hon ska flytta nedåt nu på måndag, så hon blir bara en timme bort från mig! That's great. Vi ska träffas nån helg bestämde vi, hon sa att hon skulle komma upp till Linköping.

Dimman går långsamt framåt, har satt igång med Hannahs karaktär och har avslutat tidslinjen om det som hände före Dimmans ankomst. Hmpf, ska göra mer när jag inte fastnar på nätet. Nu vet jag varför det kallas så. Stackars flugan Sara.

Annars händer det inte så mycket, har sökt jobb på Coop, får se om det leder nånstans. Nolle-p fortsätter, har varit på grillfest och filosofiska spelen och ska, som skrivet, på sittning idag. Sen verkar det inte vara så många fler roliga aktiviteter för mig... jo storsittningen och målningen av kavajen ska jag väl gå på. Sedan är nollningen slut och vi är riktiga universitetsstudenter. Jag försöker också hitta en egen lägenhet, men ettor verkar vara sällsynta. Det ska väl gå nån gång att hitta en.

Men nu ska jag gå och koka ägg och potatis. Ha det bra!

Sara
 

Några dagar senare....

Det är blåsigt som fan här i Linköping, vinden viner i skorstenen som om den ville bryta sig in. Och min frisyr blir otrevlig när jag håller på och cyklar hela tiden i blåsten. Inte kul.

Började universitetet igår, hade upprop och fick träffa klasskamraterna. De verkade trevliga, jag fick kontakt med några stycken. Faddrar från de övre årskurserna visade oss runt på universitetsområdet så nu kanske man hittar där också. Förhoppningsvis. Idag visade de oss runt på stan, vars alla bra ställen finns, och efter det gick jag och ett par andra tjejer och köpte sektionsplagget, vårat plagg är en svart kavaj. Försökte sedan hitta böcker till studierna men fann inga. Får väl kolla på Bokakademin i morgon. Ska ha min första föreläsning då, i filosofi har ajg för mig. Jaja. På kvällen i morgon är det grillfest och det ska jag nog vara med på.

Hittade en genväg när jag cyklade hem idag från stan... nu gäller det bara att hitta den igen... backigt värre var det dock. Jaja, får väl motion i alla fall.

Skrev klart Georginas profil i lördagskväll och lät även min kusin kommentera den ganska dåliga prologen jag skrev för en tid sen. Fick mig några tankeställare. Igår började jag med Hannahs profil men var tvungen att hitta på en tidsaxel - har inte mycket aning om vad som händer och när det händer så jag fick återuppliva mitt sinne för siffror och hitta på en historia och några årtal. Hm. Är inte klar utan ska fortsätta så snart jag kollat någonting på CSN. Nå, nu är jag i alla fall igång igen med skrivandet och även pluggandet. Vi får se hur det går.

Ha det bra!
Sara

Jag dricker arla och äter konstiga ägg

Äggen har nån sorts tillsats som gör gulan orange. De smakar i alla fall som ägg ska göra och det är alltid något. Har just ätit middag och faktiskt lyckats med att få i mig tre mål idag. Åt fil med havregryn till frukost, spaghetti och korv till lunch och nå potatis, lök och morotsröra till middag med ett stekt ägg till. Det var hyfsat gott, i alla fall en ordentlig bukfylla och det är alltid något.

Har inte gjort så mycket de senaste dagarna, var inne i centrum i fredags och tjorvade runt. Det enda jag köpte var en varm korv, jag var hungrig som tusan. Men staden var fin och jag hittade till Bosses Glassbar, som min kusin hade tipsat mig om. Köpte ingen glass dock. Sen hittade jag inte tillbaka den vägen jag kom från (som föresten var en väldigt vacker väg, vid sidan av en å som forsade fram) men som tur hade jag en karta och lyckades hitta hem. Och då hade ajg varken sett universitetet eller köpt mat. Jaja, gick till Ica ett stenkast från huset på kvällen och köpte lite välbehövlig mat.

I går kokade jag bönor för hela slanten, passade på att göra det när min värdfamilj inte var hemma. Det tog ett tag men nu har jag tre påsar i frysen och en påse i kylksåpet med en blandning av pinto-, soja- och kidneybönor och kikärtor som jag ska leva av. Kött är så dyrt, så jag ska bli semi-vegetarian. Jaja, inget fel i det. Ganska bra faktiskt.

Värdfamiljen kom hem idag och jag har faktiskt gjort en fantastisk sak, nämligen fortsatt på Georginas profil. Ska kanske avsluta den idag, har bara förhållandet med Robin kvar på den. Fantastiskt, som sagt. Jag har inte heller idag lyckats ta mig till universitetet, men har lyckats hitta coop  i alla fall och köpt några saker jag glömde förra gången. Så nu har jag skafferiet och kylskåpet full med mat, mer eller mindre.

Nu ska jag fortsätta med Georgina och vara glad åt att jag faktiskt kan skriva I'm an Author igen.

God natt!
Sara

Nu är jag i Linköping

Kom hit i går efter sex. Var ganska trött då, efter att ha klivit upp kvart i sex på morgonen i två dagar. Åkte från Boden onsdag morgon och kom fram till mormor och morfars sommarstuga Trollebo i Jämtland. Trevligt att träffa dem igen, morfar visade och en elstolpe och ett träd där blixten hade slagit ner. Morgonen efter var det dags för oss att dra vidare, vi började i ett fint och soligt väder men hamnade i regn och rusk i Örebrotrakten. När vi väl var i Linköping kom vi åt "fel" håll, så vägbeskrivningen min hyresvärd givit mig stämde inte så vi fick stanna på en mack och skaffa oss en karta. Efter det kom vi i alla fall rätt.

Linköping verkar vara en trevlig stad, det lilla jag såg av den. Ska utforska vidare idag, försöka hitta universitetet och sådant där. Jag måste köpa mat också, har bara ärtor och bönor och lite ris. Ah well. Mina hyresvärdar (jag hyr ett rum bara) är bortresta så jag är ensam i huset. Har i alla fall internet. Var korkad för ett par dagar sen och läste inte hur jag skulle exportera en viktig fil från en dator till en annan, så gårdagskvällen tillbringades i lite oro, men det löste sig i morse då jag bara skapade en ny fil. Allt verkade vara i sin ordning. Jaja.

Ska cykla runt lite nu, hur nu det går. Det var nästan ett år sen jag cyklade sist och jag är väl inte riktigt i form. Men det ska nog gå.

Ha det bra!
Sara

Sista inlägget härifrån

Imorgon flyttar jag till Linköping. Ska åka tidigt imorgon bitti och stanna över natten i Trollebo. Nu är systern och hennes kille här så det blir ett kort inlägg.

Har packat klart idag (mer eller mindre) och gick till staden sen för att köpa ett usb-minne och träffa ett par kompisar, Sandra, som äntligen kommit till Boden och Malin, som ändå var inne i stan. Vi hade bestämt oss för att mötas på Dagoberts och där äta middag, så det gjorde vi och fick sällskap av Jennifer. Vi hade kul där, Sandra och Jeninfer var lika pratglada som vanligt.

Sedan gick vi till Åhlens, där jag inte köte en regnkappa eller ens ett paraflax, vilket jag skulle behövt för det regnade när vi skiljdes åt. Jag orkade därför inte gå till Anna, som vi hade bestämt, så jag gick hem och packade istället. Och Malin, jag är inte mer eller mindre packad:P.

Nu är jag osocial så jag avslutar nu. Nästa inlägg blir i Linköping.

Kramar
Sara

Och jag har fortfarande IBitis

Höll på att skriva laget istället för läget på MSN, hittar inte @ på tangentbordet (en fördel med engelska tangentbord är att det tecknet ät lättare att hitta) och svarar ibland på engelsa på tilltal. Å andra sidan säger jag också que en hel del, vilket är franska - men det är inget nytt. Hehe, sa ibland oui på muntliga engelskaprov. Well, det var ju förbjudet att använda svenska så...

Vinkade av yngsta syrran idag, hon ska till Göteborg och kommer inte hem innan jag far nedåt, så det dröjer innan jag träffar henne. Tåget var försenat och hotfulla moln närmade sig, med blixt och dunder. Och det blev verkligen en storm, jag och mamma var på Coop när det började regna. Det var stora droppar dunkade som hagel mot vindrutan.  Exakt när vi kom till till garaget började det ösregna, det blev en verklig flod på marken; vattnet bara forsade. Och det var fortfarande åska. När vi väl kom hem var båda dyngsura så nu sitter jag här i morgonrock och blött hår.

Har fortfarande en hel del böcker att packa ner men nu kom i alla fall lådan med skolsaker ner i förrådet. Det är ju en fördel. Ska packa idag om jag får lust med det annars tar det inte så långt tid imorgon. I morgon måste jag köpa ett USB-minne och lite annat förmodar jag. Jaja.

Var hos Malin igår; det blev dock ingen fest som vi egentligen hade planerat då alla som var bjudna inte kunde komma av en eller annan anledning. Det var bara jag och Malin där, men vi hade kul ändå. Vi började att tävla i en ordlek och gjorde sedan pappersflygplan av papprena vi använde; Malin tog då fram kameran och filmade oss. Vid en intervju där jag berättade om pajen och pizzan i England började jag prata engelska när jag skulle prata svenskan. Ah well, vi hade kul i alla fall.

Nu ska jag se vad jag kan göra åt de där böckerna. Vi hörs!

Sara

En sen - vad, är klockan bara så lite? - uppdatering

Och jag har fortfarande svårt att hitta rätt tangenter. Höll på att skriva sa när jag skulle skriva så. Ah, well.

Malin, min engelskalärare i England sa alltid att man skulle vara försiktig med kommatecknena så när det någon gång är flera "och" i en mening så... försöker man få ut meningen i sammanhanget. Som min franskalärare sa: språk är logiskt! Så länge det inte är engelska.

Igår packade jag hela dagen då Evalena inte behagade dyka upp. Istället kom Evelina och lånade en bok. Jag har fått ihop tre flyttkartonger som ska med till Linköping och ska packa kläder och böcker imorgon (ska försöka packa kläder idag; de flesta ligger på min säng). Hmpf. Ska inte ha med mig alla böcker till Linköping dock, det blir mest faktaböcker och nån enstaka skönlitterär bok. Anne på Grönkulla ska dock med. Resten av böckerna ska vara kvar här, tillsammans med en kartong skolsaker och gosedjur.

Idag var dock Evalena här och det var väldigt kul att se henne. Hihi, hon ska flytta nedåt en vecka efter mig och ska bo bara några mil från Linköping. Veeeeeeeery nice. Vi gjorde några ärenden på stan, jag var hos optikern och rättade till mina glasögon och sedan till Coop för att köpa kontantkort. Evalena var tvungen att gå till apoteket. De har stängt Buketten upptäckte jag, vilket är lite synd. Undrar om den öppnats någon annanstans. Nå, när vi var klara med våra ärenden så tog vi oss en promenad i det urvarma vädret. Vi smet in i skuggan bakom kyrkan och plockade blåbär där, vilket var himmelskt. Ännu bättre var det att komma hem till mig och äta och sätta på datorn. Evalena hjälpte mig med att öppna en e-legitimation så nu får jag pengar från CSN också. Det andra antagningsbeskedet har kommit; jag ska definitivt till Linköping nu.

Nu började jag skriva en mening på engelska... här kommer den svenska versionen: jag förlorade mig i en bok efter Evalena hade gått, vänligen medtagande ett brev som skulle postas, så jag förlorade en hel eftermiddag. Boken var Återkomsten, som jag inte har läst på evigheter. Jag skulle bara bläddra i den, som jag brukar göra med böcker, men kom på mig själv att vända blad efter blad så jag läste till strax innan nio. Well, well. Ska försöka få någon ordning på några kläder som ligger och skräpar i mitt rum - eller rättare rummet jag sover i - innan sängdags.

Gonatt!
Sara



Antar att jag måste skriva lite också

Hemma i Sverige! Och det är jävligt svårt att hitta knapparna på tangentbordet och dessutom gillar jag det inte. Tacka vet jag min dator men jag har inget internet på den. Hmpf.

Gårdagen tillbringades med Evelina och Malin i stan. Vi kollade i några butiker och åt senare på opalen... som var mycket förändrad! Hela stan var liksom ny, mycket hinner visst hända på ett år. Nästan. Sen stack Evelina och jag och Malin gick hem till mig. På vägen dit mötte vi mamma och Bosse som jag fick glass av (Malin ville inte ha) och vi slamsade vidare hem till den lägenhet som var totalt främmande för mig när jag kom hit  (mamma och Karin flyttade när jag var i England) och vi tittade på bilder från tiden i England. Hon gillade presenten jag köpte åt henne, en bok.

I morse frångick jag min vanliga rutin och låg och sov till tjugo över elva av någon anledning. Sen kom mamma hem och körde upp mig med tvättid och kallade ner mig till förrådet när jag satt och åt frukost - jag hade fullt med flyttkartonger där nere och var tvungen att rensa ur dem. Så det är vad jag har gjort hela dagen, kastat saker och packat... förmodar att jag måste röja en aning i vardagsrummet då golvet är fullt med mina grejer... problemet är att jag inte riktigt vet vars jag ska packa dem. Jaja.

Imorgon tror jag Evalena kommer. Har saknat henne.

Kramar
Sara

Tomorrow!

I'm going home tomorrow! Well, staying on airports day long isn't much fun, but at least I can met my family again. I've finished packing, which was very complicated as I've bought quite a lot, so I have to pay for excess baggage tomorrow. And not even then did I get all stuff in. luckily for my pocket, I've this travel voucher I got a couple of months back. Got that idea this morning when I was worrying about everything.

Got presents today, a bracelet and a book. I gave presents too, to all in the family. They were happy about it:). I would write longer, but the laptop will be taken away now so goodbye.

Sara

RSS 2.0